Sunday, 25 December 2011

my best friend samura.

HEllo......hyep...mira nak share dengan korang bout my frinds in SAMURA...my school since i was in form 4..hurm...first dapat tawaran nie memang suke giler ...sebab my brother Apich..pernah skul kat MRSM.. and memang hope dapat ikut jejak langkah dye..tapi rezeki dapat kat SBP..hurm...masuk2 je pendaftaran ..mira dapat dorm PUJANGGA 5...and diz dorm was really best giler..haha...org yg first mira kenal mesty la kak ratu...Qurratu Aini name dye ...hah...diz is my ketua dorm..the best ever in 2010...hurm then mira jumpe INTAN SHARINA..haha lawak perkenalan kita org dulu..mira tanye intan dulu,waktu tu dye tgh kemas loker dye...Mira ckp"awk2..boley tak kita jadi kawan" ..intan cakap boley....hahaha..comel sgt perkenalan kami berdua..pastu mira kenal dengan ADIBAH and then SITI NOOR SYAFINAZ and lastly EIZYAN EZZATI.At first..mira bahasa kan diri mira saya hahah...then dye org nie start gune aku..dah la mira x biasa gune aku...dekat AFZAN pun mira gune saya..tiba2 datang SAMURA gune aku..hahahk..mcm pelik je... seb baik x kena culture shock...

lets mira describe sorang2 bout my little dormmate nie... first Mira nak describe about INTAN SHARINA BT IKSHAN...Intan nie...my KD waktu 2011..hurm..garang giler!!!!especially kat kita org punyer junior...haha...tapi sebenarnyer dye sgt CARE  about our dorm..dye nnak DIDIK kami semua supaya jage dorm dengan elok..Intan nie kan...sgt2la baik orgnyer..dye anak sulung..n maybe diz reason dye sgt matang bile berbicara...mira sangat suke dengar nasihat dye..bagus..boleyh jadi USTAZAH.heee....any problems kebanyakan mira rujuk kat dye nie...dye seorang yang banyak cakap...kuat makan..tapi badan still maintain kurus....hahah...erm ape lagi ..hah..Intan SETIAUSAHA mira yg paling berjaya..haha nak tau SETIAUSAHA apa..mira letak dalam post lain ..hehehe..... 
 
next mira nak citer pasal SHENAZZZZ ...shenaz is the one who always make people laugh..hahaha..dye nie giler2 sikit perangai dye...kalau study..dye mesty duduk kat tembok depan dorm kita org...dye suke angin malam..hahaha ..then dye suke tgk sunrise n sunset..nie gmbr yg pernah mira amik ngan dye....shenaz nie kat samura sangat popular tau...org panggil dye "BUPEL"..nak tau x BUPEL tu ape..bupel tu adalah..BUDAK PELIK..haha maybe dye suke buat benda yg pelik2 kottt...tp shenaz nie bukan la pelik sangat pun she is a normal girl...haha mira suke kawan ngan dye sebab dye selalu nganjing mira..nak dijadikan citer mira nie selalu la kena buli ngan dye sebab mira nie manjeeeeeeee...sangat kat dorm tu..hahahkk ...sebab tu selalu kena buli ngan dye...hahahakk..

hah..next person adalh ....................ADIBA...org kat skola panggil dye DBOB...sebab nama ADIBA kat kelas dye ader 2..lau x silap mira...so, nak bezakan dyeoeg dua nie, name DBOB telah direka untuk diba..haha...hurm.....DIBA nie...seorang kakak la nak dikatakan..haha.. dye pun anak sulung jugak..MACAM intan....diba nie kuat study orgnyer..ranker la kata kan...hahaha...diba nie jugak suke sangat buat ORIGAMI..hee.....memang kerja dye buat ORIGAMI lepas tu dye suke tulis kata2 kat origami tu then dye bg "org".hahaha..diba nie pun pandai masak tau...asal balik jer,mesty dye bwk sumthing makanan tok kami yang comel2 belaka..haha..diba nie pun matang gak..n matured person...idea dye pun bernas jugak,,nak tau x...kisah MIRA pernah kena marah ngan DIBA sampai MIRA NANGIS tau...kisahnyer bermula mcm nie...waktu tu SPM...n cuty la kan..mira x pi makan hari tu..tgh hari ..entah la buat ape...so,tgh hari tu lapar sgttttttt....n mira igt nak buat air panas so,mira pinjam la botol DBA nak amik AIR PANAS... ape tah yang ader dalam otak mira masa tue samapai x igt botol dba tu botol plastik..mane boely gune nak amik air panas..haha..the botol tu cair..then mira dah cuak waktu tu..mira pun g tau la dba sal tu, hahaha..then DBA MARAH mira..hahah...sebanarnye dba bukan marah betul2 pun,just nak gurau2 jer...tapi mira nangis tau...touching giler waktu tu..mira pun pergi kat shenaz..nangis..haha..shenaz pun pujuk mira..lawak giler...maybe mira tension kot waktu tu,then tiba2 kena marah plak...but the is the best moment mira ngan kawan2peristiwa tu betul2 2 hari b4 nak habis SPM..haha..love u always my friends....




n the last one is YANIZ...hurm yaniz nie kan..sgt positive orgnye tau..pape pun kalau kita ngadu kat dye,dye selalu bagi idea yg positive..hahaha..bagus kan yaniz..jarang mira jumpe org cm dye nie....YANIZ nie at first mira igt dye pendiam,tapi sebanarnye kalau kita kenal dye....byk ckp juga..YANIZ nie kecik comel jer orgnyer tau,tapi garang jugak tau..tapi bila ngan kawan2 dye sgggggggttttttttt baik tau...dye sangat concer bout her friends...x kira la sape pun,kalau tgk org tu mcm ader masalah dye teros pergi kat org tu..  tanye.. wonderful girl la dye..HEHHAA











hurm kawan2...mira rindu sangat ngan korang tau...moments yg kat samura is the best bila dapat jumpe kawan2 mcm korang nie...hurm....mira xtau nak ckp macm mane..mcm2 dah kita tempuhi bersama kan..korang akan sentiasa menjadi kenangan terindah dalam hidup mira....:)

2 comments:

  1. menarik,,,theme merah nmpk,,,hehe,,,anyway good job,,,mia,,,love u always,,,

    ReplyDelete