Tuesday, 24 January 2012

keja2

Assalammuaaikum..hurmm..lame dah x bukak blog mira nie..mira x der masa...tapi sometimes mira tpk...cm ne la.. nak wat blog se kreatif budak2 nie...so mlam nie mira akan find out samapi mira puas haty..sebelum tue..mira nak bg tau nie..mira dah start KEJA...hahahakk.dah dekat 2 minggu dah pun... kerja kantin sekolah jer....hari pertama pun dah kena BULI dengan makcik2 kat sini..yelah biasa la kan..orang baru.. tapi mira x kisah sangat pun..hahakk bukannya buli teruk pun setakat sapu dapur n mop je,...hehehe..mira tak anggap tu sebagai satu pembulian..btw,mira dapat kawan baru sharifah nur shafikah..dye cantik sangat..hari2 mira tumpang dye je..naik motor..daripada takut naik moto skrg dah ok dah... talk about gaji plak seminggu mira dapat around 125..then kalau sebulan boleyla dalam 400++..memang x banyak..tp x pe..at least mira x la buhsan sangat dok rumah kan...BTW..MIRA DAH START BLAJA KERETA..SANGAT EXCITED.. lepas nie kalau dah dapat P nak berhenti kerja nak jadi driver ummi plakk...=p...hahahahahkk...ok la mira nak edit blog dulu..ty mira post lagi yer..

Saturday, 31 December 2011

Holiday in KALUMPANG....

hye....dah masuk tahun baru pun tahun niekan...TAHUN 2012...  by tthe way...azam mira tahun nie adalah untuk lebih mendalami ISLAM yang sebenar...hurm..may be sedikit perbahan yg mira akan lakukan..tapi step by step..sbb mira takut kalau perubahan yang mendadak mira sendiri yang culture shock n mira sendiri x boleh nak adapt dgn benda yang baru.yyelah...bak kata org,biar lambat asal selamat..biar mira try slow2 dulu k.Insya-Allah..Allah akan sentiasa membantu hamba nya yang ingin mendekati-NYA.next azam..mira kalau boley..tahun nie..mira na jadi anak yang soleh..memandangkan mira cuty lama kan,then...mira nak tolong ummi ngan abah  tanpa merungut pun...:)sbnrnye..mira nak citer hari tu..waktu tahun baru..mira sambut tahun baru dekat KALUMPANG,TANJUNG MALIM RESORT...sepatutnye kita org pegi hari jumaat,but then abah plak ader meeting..mlm plak tu..so ditangguhkan kepada hari sabtu..b4 tu.mira cakap ngan ummi nak pi shopping...sebab dah lame x beli baju jalan2..hahahkkk..then otw hantar abah pegi meeting kita org pegi ECM...hahahakk.take advantage plak kan??hahak...mira borong sakan tau.....the next kita org bergerak... actually balik jer dari shopping tu mira dah x brape sihat..huh...sedih gileerrrrrr...holiday demam plak..apelah... naik keta tidurrrrrrrrrrr je..tapi kalau memang kalau mira jalan jauh mira akan tidur je...hehehe..balik kelantan pun mcm tu...nak dijdikan cerita sampai je kat kuala kubu,mira rase nak muntah..then muntah dalam keta abah..hahahahkkk..seb baik ader plastik...then abah pun ape lagi bawak la mira pergi klinik kesihatan..x sampai lagi tau kalumpang resort dah masuk hospital...dah la nak new year plak tuh..hampeh betul..hahahakkk...samapi kat kalumpang resort jumpa ngan Esya plak..my lovely niece..nak pendek kan citer..tahun nie memang seronok sambut tahaun baru dengan DEMAMMMMMMMMMMMMM...hahahahalkkk

Sunday, 25 December 2011

my best friend samura.

HEllo......hyep...mira nak share dengan korang bout my frinds in SAMURA...my school since i was in form 4..hurm...first dapat tawaran nie memang suke giler ...sebab my brother Apich..pernah skul kat MRSM.. and memang hope dapat ikut jejak langkah dye..tapi rezeki dapat kat SBP..hurm...masuk2 je pendaftaran ..mira dapat dorm PUJANGGA 5...and diz dorm was really best giler..haha...org yg first mira kenal mesty la kak ratu...Qurratu Aini name dye ...hah...diz is my ketua dorm..the best ever in 2010...hurm then mira jumpe INTAN SHARINA..haha lawak perkenalan kita org dulu..mira tanye intan dulu,waktu tu dye tgh kemas loker dye...Mira ckp"awk2..boley tak kita jadi kawan" ..intan cakap boley....hahaha..comel sgt perkenalan kami berdua..pastu mira kenal dengan ADIBAH and then SITI NOOR SYAFINAZ and lastly EIZYAN EZZATI.At first..mira bahasa kan diri mira saya hahah...then dye org nie start gune aku..dah la mira x biasa gune aku...dekat AFZAN pun mira gune saya..tiba2 datang SAMURA gune aku..hahahk..mcm pelik je... seb baik x kena culture shock...

lets mira describe sorang2 bout my little dormmate nie... first Mira nak describe about INTAN SHARINA BT IKSHAN...Intan nie...my KD waktu 2011..hurm..garang giler!!!!especially kat kita org punyer junior...haha...tapi sebenarnyer dye sgt CARE  about our dorm..dye nnak DIDIK kami semua supaya jage dorm dengan elok..Intan nie kan...sgt2la baik orgnyer..dye anak sulung..n maybe diz reason dye sgt matang bile berbicara...mira sangat suke dengar nasihat dye..bagus..boleyh jadi USTAZAH.heee....any problems kebanyakan mira rujuk kat dye nie...dye seorang yang banyak cakap...kuat makan..tapi badan still maintain kurus....hahah...erm ape lagi ..hah..Intan SETIAUSAHA mira yg paling berjaya..haha nak tau SETIAUSAHA apa..mira letak dalam post lain ..hehehe..... 
 
next mira nak citer pasal SHENAZZZZ ...shenaz is the one who always make people laugh..hahaha..dye nie giler2 sikit perangai dye...kalau study..dye mesty duduk kat tembok depan dorm kita org...dye suke angin malam..hahaha ..then dye suke tgk sunrise n sunset..nie gmbr yg pernah mira amik ngan dye....shenaz nie kat samura sangat popular tau...org panggil dye "BUPEL"..nak tau x BUPEL tu ape..bupel tu adalah..BUDAK PELIK..haha maybe dye suke buat benda yg pelik2 kottt...tp shenaz nie bukan la pelik sangat pun she is a normal girl...haha mira suke kawan ngan dye sebab dye selalu nganjing mira..nak dijadikan citer mira nie selalu la kena buli ngan dye sebab mira nie manjeeeeeeee...sangat kat dorm tu..hahahkk ...sebab tu selalu kena buli ngan dye...hahahakk..

hah..next person adalh ....................ADIBA...org kat skola panggil dye DBOB...sebab nama ADIBA kat kelas dye ader 2..lau x silap mira...so, nak bezakan dyeoeg dua nie, name DBOB telah direka untuk diba..haha...hurm.....DIBA nie...seorang kakak la nak dikatakan..haha.. dye pun anak sulung jugak..MACAM intan....diba nie kuat study orgnyer..ranker la kata kan...hahaha...diba nie jugak suke sangat buat ORIGAMI..hee.....memang kerja dye buat ORIGAMI lepas tu dye suke tulis kata2 kat origami tu then dye bg "org".hahaha..diba nie pun pandai masak tau...asal balik jer,mesty dye bwk sumthing makanan tok kami yang comel2 belaka..haha..diba nie pun matang gak..n matured person...idea dye pun bernas jugak,,nak tau x...kisah MIRA pernah kena marah ngan DIBA sampai MIRA NANGIS tau...kisahnyer bermula mcm nie...waktu tu SPM...n cuty la kan..mira x pi makan hari tu..tgh hari ..entah la buat ape...so,tgh hari tu lapar sgttttttt....n mira igt nak buat air panas so,mira pinjam la botol DBA nak amik AIR PANAS... ape tah yang ader dalam otak mira masa tue samapai x igt botol dba tu botol plastik..mane boely gune nak amik air panas..haha..the botol tu cair..then mira dah cuak waktu tu..mira pun g tau la dba sal tu, hahaha..then DBA MARAH mira..hahah...sebanarnye dba bukan marah betul2 pun,just nak gurau2 jer...tapi mira nangis tau...touching giler waktu tu..mira pun pergi kat shenaz..nangis..haha..shenaz pun pujuk mira..lawak giler...maybe mira tension kot waktu tu,then tiba2 kena marah plak...but the is the best moment mira ngan kawan2peristiwa tu betul2 2 hari b4 nak habis SPM..haha..love u always my friends....




n the last one is YANIZ...hurm yaniz nie kan..sgt positive orgnye tau..pape pun kalau kita ngadu kat dye,dye selalu bagi idea yg positive..hahaha..bagus kan yaniz..jarang mira jumpe org cm dye nie....YANIZ nie at first mira igt dye pendiam,tapi sebanarnye kalau kita kenal dye....byk ckp juga..YANIZ nie kecik comel jer orgnyer tau,tapi garang jugak tau..tapi bila ngan kawan2 dye sgggggggttttttttt baik tau...dye sangat concer bout her friends...x kira la sape pun,kalau tgk org tu mcm ader masalah dye teros pergi kat org tu..  tanye.. wonderful girl la dye..HEHHAA







Tuesday, 20 December 2011

argh...........dok rumah dapat keja...hehe.

hye...hari nie mira dapat satu keja..iaitu menggosok sume baju2 abah...ala2...yg mcm kat kedai dobi tuh.. tapi nie abah yg upah mira...hurmmm....maybe that's better than nothing..right..at least ader r jugak kerja kat rumah nie daripada mati kutu jer..abah x bagi mira kerja kat luar.,....abah kata bahaya..hurm...betul jugak ckp abah..cuba bayang kan kalau la mira kena kefa KFC, let say la kan...mana tau dapat keja malam, pastu mira nie bukannya gheti bawak moto ker ape ker, nak tunggu org amik mira pulak.. dah satu hal, daripada nak dpt duit, kena kuar duit bayar minyak keta plak kan???haha... hurm..so keja mira skrg nie kemas rumah, masak, gosok baju abah.. alah senang citer mcm org gaji..tapi mira sebenanrnye x mengharapkan duit abah..sebab kadang2 mira pun malas nak buat sume tu..so mira tdo jer.hahaha..jahat kan.. so better..ABAH..x pe ..x payah bagi duit pun..sebab anak abah nie selalu CURI TULANG..hahahaha
see u then...

hurmmm...hari2 after spm

assalamualaikum ...hye...hari nie..mira baru jer cube buat blog...n nie atas cadangan kak dayana aqilah..my lovely senior at samura..hurm...actually baru nak berjinak-jinak dengan blog nie..yela..baru pas spm..x tau nak buat ape,nak keja abah x bg...so i try to make this..let me explore first diz thing n then i wrote more yea...